Kat Gezocht

Turkse Angora

Uiterlijk

Dit ras vind het heerlijk om samen met z`n baasje te zijn. Lekker een beetje samen kletsen. Ze kunnen goed met andere katten en honden en van een beetje water zijn ze niet vies. De Turkse Angora heeft een zeide zachte glanzende vacht. Vooral bij de gekleurde vacht valt dit extra op.

Karakter

Turkse Angora's zijn actieve, extroverte katten met een uitgesproken sociaal karakter naar mensen toe. In korte tijd weten ze deuren en keukenkastjes te openen. Ze zijn ontzettend nieuwsgierig en ze zijn speels en ondernemend. Katten van dit ras zijn zeer gesteld op menselijk gezelschap en hebben soms de neiging zich te binden aan een persoon in het bijzonder. Ze geven veel aandacht en liefde, maar ze verwachten van u een even grote toewijding. Laat uw kat nooit lang alleen in een buitenren of een apart kamertje. Over het algemeen kunnen ze uitstekend opschieten met andere katten en ook de omgang met honden stuit zelden op problemen. Ze kunnen goed met kinderen opschieten.

Historie

De Turkse angora is een langharig kattenras dat voor het eerst op het Europese continent verscheen tussen de 16de en 18de eeuw.
Dit kattenras komt oorspronkelijk uit Turkije, waarvan een groot gedeelte uit de wat koudere gebieden(langharige).De eerste langharige katten vanuit dit gebied kwamen vanaf de 17de eeuw mee met reizigers naar Europa via de bergen grenzend aan Persie en Turkije. In1963 in Frankrijk begon Nicolas Fabri de Pereisc, politicus en geleerde uit Aix, met het fokken en verspreiden van de mooist uitziende exemplaren die compleet wit waren en ingevoerd werden uit Angora (vroegere naam van Ankara). In het begin van de geregistreerde kattenfok werden vooral in Engeland dieren uit het nabije en verdere Oosten die langharig waren gekruist met lokale meer compact gebouwde langharige Engelse katten. Hieruit ontstond het huidige Perzisch langhaar ras. Pas in de jaren vijftig werd de originele Turkse Angora herontdekt toen Amerikanen en Europeanen terugkeerden naar Turkije en dieren daarvandaan meenamen en er in hun eigen land mee gingen fokken. Waren eerst vooral de compleet witte dieren favoriet, later werden ook gekleurde exemplaren populair. Tot op de dag van vandaag worden er geschikte dieren uit Turkije geïmporteerd. Ook worden er in Turkije zelf nu Angora's gefokt.Nieuwste advertenties van de turkse angora

  Zoek meer advertenties van de Turkse Angora  


Enkele catteries die met de turkse angora werken

  Alle catteries die met de turkse angora werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat