Kat Gezocht

Nebelung

Uiterlijk

De vacht is middellang op het lichaam, langer op de staart en de haren hebben bij voorkeur een tipping. De algemene verschijning van de kat is: lang, stevig en goed gespierd.

Karakter

De Nebelung is een vrolijke, speelse, aanhankelijke, zachtaardige en intelligente kat. Ondanks dat het een actieve kat is, kan hij prima binnen leven. De Nebelung is gericht op zijn eigen gezin en terughoudend tegenover vreemden. Het is wel een kat die graag gezelschap heeft van de mens of van een soortgenoot.

Historie

Op de eerste kattenshow (Crystal Palace 1871) werden al langharige blauwe katten uit Rusland met kenmerken van de Nebelung/ Russisch Blauw getoond. Maar het turbulente begin van de 20ste eeuw is voor vele rassen zeer moeilijk geweest en enkele rassen zijn in de vergetelheid geraakt, zo ook dit type blauwe kat uit Rusland. De recente geschiedenis van de Nebelung begint in Amerika, bij Siegfried (geboren in 1984) en Brunhilde (geboren in 1985). Twee kittens met de uiterlijke kenmerken van de Blauwe Rus, maar met langhaar. Hun eigenaar, Cora Cobb, was zo onder de indruk van deze kittens dat ze vond dat dit een eventueel begin van een nieuw ras zou kunnen zijn. Daarom nam Cora contact op met een geneticus binnen de kattenvereniging TICA (The International Cat Association). Deze geneticus dr. Solveig Pfleuger, gaf aan dat het ras het beste te omschrijven is als een halflangharige Blauwe Rus. Gesteund door dr. Pfleuger is Cora Cobb de rasstandaard gaan schrijven volgens de richtlijnen van de Blauwe Rus, maar met een verschil; haarlengte.Enkele catteries die met de nebelung werken

  Alle catteries die met de nebelung werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat