Kat Gezocht

German Rex

Uiterlijk

De vacht van de German Rex is kort en gekruld of gegolfd en bestaat uit kroonharen en donsharen, de normale dekharen ontbreken. De vacht voelt extreem zacht aan en verhaart nauwelijks. Ook de wimpers en snorharen zijn gekruld. Alle vachtkleuren zijn toegestaan.

Karakter

Het karakter van de German Rex is aanhankelijk en mensgericht. German Rexen zijn zeer verdraagzaam tegenover andere katten, honden en kinderen.

Historie

De naam zegt het al. De German Rex komt uit Duitsland, type Europese korthaar. Vanwege de vacht is er met de Devon Rex en Cornish Rex op grote schaal gefokt, in tegenstelling tot de German Rex. Deze werd op veel kleine schaal gefokt. Eind `90e jaren was dit ras dan ook bijna uitgestorven. Dankzij een succesvol fokprogramma in 2000 is dit verleden tijd. Nog altijd is het aantal German Rexen erg klein vandaar dat er nog steeds wordt uitgekruisd door de fokkers. Dit om inteelt te voorkomen. Voor het uitkruisen worden voornamelijk Europees Korthaar katten gebruikt. De kittens uit deze kruisingen hebben een normale gladharige vacht, wanneer deze hybriden verpaart worden met een German Rex worden er weer gekrulde kittens geboren.Enkele catteries die met de german rex werken

  Alle catteries die met de german rex werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat