Kat Gezocht

Exotic

Uiterlijk

De Exotic is te vergelijken met de pers, maar dan met een kortharige vacht. Hij is zeer stevig gebouwd met een lieve kopexpressie. Hij heeft ronde ogen welke wijd uiteen staan. De dikke, zacht aanvoelende vacht verzacht de lijnen van de kat en accentueert het ronde beeld. De kop is rond met een brede schedel. Op het ronde hoofd staan kleine oren. Ze staan wijd uiteen en laag op het hoofd. De ogen zijn stralend van kleur, groot, rond en vol. De Exotic is een gespierd dier en dient niet overvoerd te zijn. De voeten zijn groot, rond en stevig met een korte staart. Hij heeft een stevige zachte vacht.

Karakter

Het is een lieve rustige kat, wat actiever dan de Pers. Miauwt zelden. Het is geen kat die je alleen thuis kunt laten. Hij is erg gehecht aan zijn baasje en heeft behoefte aan aandacht.

Historie

De Exotic is eigenlijk een kortharige pers. Rond 1960 vonden de fokkers van de Amerikaanse korthaar in de VS dat hun katten te veel op huiskatten leken. Ze mochten wel wat steviger met dikkere botten. De hieruit komende kittens waren te rond en te stevig om het nog een Amerikaanse korthaar te noemen. In 1968 begint de Exotic ook op te komen in Europa, voorheen al beter bekend in Amerika.Nieuwste advertenties van de exotic

  Zoek meer advertenties van de Exotic  


Enkele catteries die met de exotic werken

  Alle catteries die met de exotic werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat