Kat Gezocht

Devon Rex

Uiterlijk

Net als de Cornish Rex heeft ook de Devon Rex een gekrulde vacht. De vacht van de Devon Rex is alleen wat harder. Dit omdat hij dekharen heeft. De Devon Rex is schaars behaard en de krulvacht ontwikkeld zich pas later. De vacht is eenvoudig te verzorgen en verhaard amper. Het is een fijn, klein gespierd ras waarvan de achterpoten langer zijn als de voorpoten. Kleine voetjes en een spitse staart. Oren zijn laag geplaatst.
Alle mogelijke kleurcombinaties zijn mogelijk. Dit omdat dit ras bij het fokken met verschillende huiskatten is gekruist.

Karakter

Devon Rex is een ras dat moeilijk alleen kan zijn. Het is echt een mensenvriend die graag overal bij wil zijn. Is ontzettend nieuwsgierig, zachtaardig en aanhankelijk. Het liefst hebben ze ook een maatje om zich heen om mee te spelen. Je kunt bijna zeggen dat ze een beetje op een hond lijken want ze hebben aanleg om kunstjes te leren.

Historie

In 1960 is er bij een mevrouw in het Engelse Graafschap Devonschire een krulharig kittentje geboren. 10 jaar later als het Cornish Rex kittentje. In het begin gingen ze ervan uit dat het om dezelfde vachtmutatie ging. Ze kwamen er al snel achter dat dit niet het geval bleek. De Devon Rex heeft een wat stuggere vacht. Toen zijn ze ze apart gaan fokken.Nieuwste advertenties van de devon rex

  Zoek meer advertenties van de Devon Rex  


Enkele catteries die met de devon rex werken

  Alle catteries die met de devon rex werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat