Kat Gezocht

Chartreux

Uiterlijk

De Chartreux is een middelgrote tot grote egaal blauwgrijze kortharige kat. Dit ras heeft een dubbel dikke, glanzende vacht egaal van kleur. Katers worden over het algemeen groter en forser dan poezen en bezitten stevige katerwangen. Ze hebben grote ronde ogen welke niet te groot mogen zijn. De oogkleur is diepgeel tot donker koperkleurig van kleur. Het lichaam is stevig en gespierd met een brede borstkas en staat op gespierde poten met vrij grote stevige voeten. De kleur is uniform blauw en mag alle variëteiten van blauw vertonen.

Karakter

De Chartreux staat bekend om zijn rustige karakter. Hij is dol op het gezinsleven, kan daarom ook goed met kinderen opschieten. Een echte gezinskat met een zeer zacht stemgeluid.

Historie

De Chartreux, in Nederland beter bekent als de Karthuizer. Een van de oudste rassen binnen de Europese raskatten. Dit ras afkomstig uit Frankrijk wordt vaak verward met de Britse korthaar met beide zijn grijze vacht. Hoewel de Chartreux al eeuwen wordt omschreven in boeken werd er pas begin 20e eeuw begonnen met het fokken in Frankrijk. Voorheen was dit ras erg populair in Belgie en Frankrijk, later is dit verder gegaan naar Italie, Nederland en Duitsland.Enkele catteries die met de chartreux werken

  Alle catteries die met de chartreux werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat