Kat Gezocht

Blauwe Rus

Uiterlijk

De Blauwe Rus heeft een relatief lang, elegant lichaam. De lange poten hebben een fijne botstructuur. De voeten zijn klein en ovaal. De lange staart mag niet te breed zijn aan de basis.
De Rus komt ook voor in andere kleuren. Dit zijn de Witte Rus en de Zwarte Rus.
Doordat de haarpunten van de Blauwe Rus doorzichtig zijn geeft dit een zilver-achtige weerspiegeling. Ook heeft de Blauwe Rus een dubbele oppervacht.

De kop is breed, enigszins wigvormig en niet al te lang. De oren zijn vrij groot, hoog aangezet, breed aan de basis en lopen naar een punt toe. De binnenzijde van de oren is niet of nauwelijks behaard. De neus heeft een recht profiel en loopt zonder stop over in het vlakke schedeldak. De ogen zijn amandelvormig en wijd uit elkaar geplaatst. Sterke kin en lange, krachtige hals. De vacht is kort en fijn van structuur en voelt zijdezacht aan. Kleuren: blauwgrijs, zwart en wit.

Karakter

De Blauwe Rus is overwegend rustig van aard en kan urenlang op schoot blijven liggen. Ze hebben een hekel aan lawaai en voelen zich daarom niet thuis in een gezin met opgroeiende kinderen. Het is een heerlijke huiskat die gesteld is op zijn rust.

Historie

De Blauwe Rus valt op door zijn gracieuze verschijning, bijzondere vachtkleur en felgroene ogen. Men gaat ervan uit dat de Blauwe Rus uit Rusland afkomstig is, maar dit kan niet met zekerheid bevestigd worden.Nieuwste advertenties van de blauwe rus

  Zoek meer advertenties van de Blauwe Rus  


Enkele catteries die met de blauwe rus werken

  Alle catteries die met de blauwe rus werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat