Kat Gezocht

Munchkin

Uiterlijk

Middelgroot met brede, ronde borst en een staart van gemiddelde dikte die naar het einde taps toeloopt in een afgeronde punt. De poten zijn gespierd, kort, en de achterpoten zijn langer dan de voorpoten.

Karakter

De Munchkin is een vriendelijke sociale kat die goed kan met honden en kinderen. Ze zijn speels, en ondanks hun korte pootjes hebben ze geen problemen met klimmen. Springen is wel een probleem, je vind ze dus niet zomaar op plekken waar je ze liever niet hebt. Ze zijn erg aanhankelijk en maken graag deel uit van het gezin.

Historie

In 1983 werden in Louisiana op staat twee kittens met extreem korte pootjes gevonden. Één daarvan was zwanger en beviel van vier kittens waarvan twee ook korte pootjes hadden. Dit trok de aandacht van een aantal fokkers die met deze kortpotige katjes ging fokken, ze worden ook gekruist met gewone huiskatten. In 1995 werd de Munchkin officieel erkend als ras. Echter in de jaren '30 werden er al katten met korte pootjes gesignaleerd in Engeland. Deze katten verdwenen echter uit het zicht tijdens de tweede wereldoorlog. De kat is vernoemd naar de Munchkindwergen die voorkomen in het sprookje in 'The wizard of Oz'.Enkele catteries die met de munchkin werken

  Alle catteries die met de munchkin werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat