Kat Gezocht

Burmees

Uiterlijk

Deze middelgrote kat van ongeveer 3,5 kg is gespierd en krachtig, met een rechte rug en stevige borst. De pootjes hebben ovale voetjes. De staart is taps toelopend, heeft een afgeronde top en heeft een gemiddelde lengte. Wigvormige kop met afgeronde vormen en een krachtige, brede onderkaak en kin. Duidelijke stop. Oren middelgroot en enigszins naar voren gericht. Ze staan wijd uit elkaar en zijn breed aan de basis. De ogen zijn aan de onderkant rond en de bovenkant volgt een rechte lijn. Kleuren: crème, rood, chocolate, lilac, blauw, bruin, chocalate tortie, lilac tortie, blue tortie en brown tortie.

Karakter

Burmezen zijn hele sociale, intelligente en aanhankelijke katten. Het zijn allemansvrienden. Burmezen zijn echte schootkatten en hebben veel aandacht nodig. Ben je weinig thuis, neem er dan zeker een tweede kat bij! Burmezen zijn erg nieuwsgierig en willen precies weten wat er allemaal in huis gebeurt. Ze zijn erg speels en ondeugend. Veel Burmezen kunnen apporteren, de Burmees wordt niet voor niets de 'hond onder de katten' genoemd. Verder zijn ze goede uitbrekers. Dichte deuren zijn geen probleem!

Historie

De exacte oorsprong van de Burmees is niet bekend. De basis van de huidige Burmees is gelegd in de jaren 30 van de 20e eeuw. Naar alle waarschijnlijkheid is het ras ontstaan door een kruising van een Tonkanees met een Sealpoint Siamees, waarbij nadien een kater uit het nest gepaard werd aan de moeder. In dit nieuwe nest bevond zich naast Siamese en Tonkanese kitten een jong met Burmees uiterlijk. Hierna werd een fokprogramma opgesteld voor katten met een Burmees uiterlijk. Het ras werd in 1936 geregistreerd in Amerika en rond 1950 in Europa.Enkele catteries die met de burmees werken

  Alle catteries die met de burmees werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat