Kat Gezocht

Brits Langhaar

Uiterlijk

Middelgroot met een brede borstkas en een korte, gespierde rug, gedrongen bouw. De poten zijn kort en recht, met ronde, stevige voetjes. Korte dikke staart van gemiddelde lengte. Ronde kop met volle wangen en een brede schedel, gespierde nek. Korte kleine oren, breed aan de basis en ver uit elkaar staand. Grote ronde ogen, kleur afhankelijk van de kleur van de vacht. Korte, rechte en brede neus. Neusaanzet mag niet te "plat" zijn, maar moet in een lichte welving in het voorhoofd overgaan. De kin is stevig en goed ontwikkeld. Langharige vacht. De vachtkleur komt in dezelfde kleuren voor als de Britse korthaar.

Karakter

De Britse Langhaar heeft een aangenaam karakter. De meeste katten zijn uiterst verdraagzaam en vriendelijk. Ze beschikken over een groot aanpassingsvermogen. Tot op een leeftijd van ongeveer twee jaar zijn ze net zo speels als andere katten, daarna worden ze wat minder actief.

Historie

De Brits Langhaar of Lowlander is rond 1870 in Groot-Brittannië ontstaan door kruising van de Britse Korthaar met Perzische katten.Nieuwste advertenties van de brits langhaar

  Zoek meer advertenties van de Brits Langhaar  


Enkele catteries die met de brits langhaar werken

  Alle catteries die met de brits langhaar werken  


Deel dit kattenras

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat