Kat Gezocht

Cattery Vare Engler

Naam
Mark Runderkamp
Plaats
Volendam
Land
Nederland Nederland
Website
www.vare-engler.nl
Lid van
NLKV
Kattenras(sen)
Noorse Boskat
Omschrijving
Wij zijn Mark en Anne Runderkamp uit Volendam, wij zijn echte katten liefhebbers en hebben dan ook drie engelen van katten. Dus onze catterynaam was snel bedacht. Våre engler betekent dan ook "Onze engelen ". We zijn allebei docent in het voortgezet onderwijs en hebben ook nog een paard “Conero”

Vier jaar geleden toen wij in ons eerste huis gingen wonen hebben wij Malle meegenomen uit het ouderlijk huis van Anne, ze was een rode Europese korthaar poes. Het was voor Malle eerst even wennen op haar nieuwe plek. Toen dat eenmaal zover was heb ik Anne verrast met een nieuw kitten en dat was Winnie, hij was een rode Europese korthaar kater. Malle moest eerst best wel even wennen aan Winnie omdat hij alleen maar met haar wilde knuffelen en ze geen andere katten gewend was, maar na een tijdje ging dit prima.

Plotseling werd onze 14 jarige Malle op een ochtend aangereden en was op slag dood. Nadat we dit grote verlies hebben verwerkt zijn we gaan kijken voor een nieuw kitten omdat Winnie heel eenzaam was, hij was een echte knuffelbeer. We kwamen terecht bij een gezin die hun Britse korthaar hebben laten dekken door een Noorse boskat. We waren op slag verliefd, en hebben na een aantal weken Simba opgehaald. Het klikte meteen tussen Winnie en Simba en waren dan ook hele grote vrienden.

Ondertussen werd er aan ons gevraagd of wij een volbloed Britse korthaar wilden opvangen omdat een vriendin van ons verhuisde naar Amsterdam en daar de kat niet mee kon nemen.
Hier hebben wij snel ja op gezegd en was ons gezinnetje dus uitgebreid tot drie katten.
Een aantal weken later kwam Winnie s ‘avonds niet thuis en vreesde wij het ergste, dit kwam helaas ook uit. Winnie was s ‘morgens aangereden en direct overleden, we konden hem ophalen bij de dieren ambulance.
Na deze twee tragedies mochten onze katten niet meer buiten en hebben wij achter ons huis katten schrikdraad aangelegd.
Dit is helemaal geweldig, nooit meer de angst dat een van onze engeltjes wordt aangereden.

Na deze incidenten hebben we vrij snel besloten dat wij een rasechte Noorse boskat wilden hebben. Na lang speuren kwamen we terecht bij Johan en Diny van de cattery “Amor’s Acker”. Ze hadden op dat moment een nestje van Trulla van Amor’s Acker. We zijn bij ze langs geweest en na heel lang nadenken hebben wij Dianthe uitgekozen uit dit prachtige nestje.

Nu was ons gezin weer compleet!Deel deze cattery

Volg ons

Gratis registreren

Na registratie kun je direct advertenties aanmaken.

Registreren

Nieuwste advertenties

Zoek jouw kat